A fogászati problémák végigkísérik életünket és felmerülo kérdéseinkre sokszor nem kapunk választ.

Tekintse meg a Tanácsadás menüpontunkat.

global - holo - complementer - alternative - nonconventional - biological

Fogászat képekben

2. Az Odonton energia szerkezete

Az Odonton energia szerkezete

Az ODONTON, a fog és a környező szövet - a tartószerkezet - funkcionális egysége. Tehát beletartozik a fogon kívül, a csontállomány, a csonthártya, a gyökérhártya, a gyökérhártyát a csonthártyával összekötő szalagok, az erek, az idegek, a nyirokkeringés.

Az 1930-as évektől kezdődően Voll, Kramer és Gleditsch professzorok munkásságának köszönhetően kiderült, hogy a fog és tartószerkezete nemcsak funkcionális, hanem "energetikai egység" is. Önálló energetikai működéssel, energiaáramlással, energia vezetékekkel rendelkeznek. Ezeken a vezetékeken lévő pontokon keresztül, a test energiahálózatához kapcsolódik. A fogban, vagy a fog körül lévő szövetekben létrejövő funkcionális zavar az energiahálózaton keresztül "távolhatást" is kifejt. Az energiaszint változásokat az úgynevezett Voll-típusú elektroakupunktúrás készülékekkel - a fogtól távol lévő energetikai méropontokon - mérni lehet.

A fog működésében bekövetkezett változás nagysága, eltérése, mérhető a foghoz tartozó úgynevezett Luo-típusú szájüregi akupunktúrás pontokban, a foghoz tartozó energia vezeték kezdő ill. végpontján, a fejen lévő külső diagnosztikus pontokon és a Voll-féle kéz-láb diagnosztikus pontokon is.


3 Pulpitisz - fogbélgyulladás - fogfájdalom


« vissza a tartalomjegyzékhez