A fogászati problémák végigkísérik életünket és felmerülo kérdéseinkre sokszor nem kapunk választ.

Tekintse meg a Tanácsadás menüpontunkat.

global - holo - complementer - alternative - nonconventional - biological

A biológiai (komplementer) fogorvoslás

1 A BIOLÓGIAI FOGORVOSLÁS FOGALMA, CÉLJA

2 A BIOLÓGIAI FOGÁSZAT HÁTTERE

3 A BIOLÓGIAI FOGORVOSLÁS TÖRTÉNETE

4 MOBOT

5 LINKEK


A biológiai fogorvoslás fogalma, célja

A komplementer-, és a biológiai fogorvoslás fogalmakat szinonimaként használjuk. A komplementer meghatározás a nyugat-európai adekvát, hivatalosan elfogadott szóhasználatot jelenti. A köznyelvben meghonosodott biológiai kifejezés a fogászat szakterületének és a szervezet egészének kapcsolatát, vizsgálatát és terápiáját takarja. Használható még a nem konvencionális gyógymód elnevezés, mely jogszabályban rögzített nomenklatúra és azt tükrözi, hogy a mindennapokban általánosan alkalmazott, hagyományos gyógyító eljárásoktól eltérő gyógyító tevékenységről beszélünk.

A biológiai fogorvoslás általános elvei megegyeznek a természetgyógyászat és a holisztikus gondolkodásmód lefektetett elveivel. A biológiai fogorvoslás összefüggő egésznek tekinti az emberi szervezetet és a benne lejátszódó folyamatokat, mint egymással kapcsolatban lévőket vizsgálja. Diagnosztikai módszerei ennek megfelelően a teljes szervezetre kiterjednek. A biológiai fogorvoslás diszciplinájába beletartozik minden olyan diagnosztikai és terápiás eljárás, mely a hagyományos - nyugati típusú - fogorvoslást kiegészítő, diagnosztika és gyógymód.

Ajánlható minden olyan fogorvosnak, aki többet akar tudni a mindennapi tevékenység területéről és annak kölcsön-, és távolhatásairól.