Érdekli korábban tömött fogainak állapota?

Töltse ki amalgám-tesztünket a Tanácsadás szekcióban!

global - holo - complementer - alternative - nonconventional - biological

A biológiai (komplementer) fogorvoslás

1 A BIOLÓGIAI FOGORVOSLÁS FOGALMA, CÉLJA

2 A BIOLÓGIAI FOGÁSZAT HÁTTERE

3 A BIOLÓGIAI FOGORVOSLÁS TÖRTÉNETE

4 MOBOT

5 LINKEK


MOBOT

1999-ben fontos dátumhoz érkezett a MOBOT (a Magyar Oralakupunktúra Orvosok és Biológiai Fogorvosok Társasága). Ekkor rendeztük meg a 10. Biológiai - komplementer Fogorvoslás alaptanfolyamot, ezzel Magyarországon 189 fõre emelkedett a biológiai fogászat-oralakupunktúra alapképzésen oklevelet szerzett orvosok száma. Továbbképzõ tanfolyamainkon 577-en vettek részt.

A 10. tanfolyam alkalmából egy új tradiciót honosítottunk meg: a MOBOT minden évben, a biológiai fogorvoslásért legtöbbet tett személyt elismerésében kívánja részesíteni a Biológiai - Komplementer Fogorvoslásért Serleg formájában.

MOBOT serleg

A Biológiai - Komplementer Fogorvoslásért Serleg eddigi kitüntetettjei:

1999Dr. Csiszár Róbert honoris causa vizsgáztató fogorvos
2000Dr. Tóth Ildikó biológiai fogorvos és Garamvölgyi András
2001A Természetgyógyász Magazin szerkesztõsége, dr. Görgei Katalin fõszerkesztõ.
2002A SEC Software Technology Studio alkotói kollektívája és munkatársai. Különdíj: Nagy Attila programozó, szoftver fejlesztõ,
2004Dr. Cakó Annamária fogszakorvos. - a III. Biológiai Komplementer Fogászati Kongresszus szervezésében végzett munkájáért.

2002. évi díjazott a SEC Software Technology Studio alkotói kollektívája és munkatársai, név szerint; Borsi Pálma, Drávai Blanka, Holecz Attila, Horváth Éva, Nagy Attila, Parragi György.

Nagy Attila programozó, szoftver fejlesztõ, különdíjban is részesült.

A MOBOT a díjjal a BIODENTAL, az elsõ komplementer / biológiai fogászati szoftver létrehozásában való részvételt, munkát, értékelte és méltányolta. Amit a SEC fejlesztõi kollektívája, nemcsak mint elvégzendõ feladatot teljesített, hanem átérezve a feladat rendkívüliségét ötletekkel is segítette a szoftver létrejöttét.

A szoftverrel a gyakorló fogorvosok rendkívüli segítséget kapnak a mindennapi munkájukhoz. Részletek a szoftver dokumentáció bevezetõjébõl:

A komplementer - biológiai - fogorvoslás alapját képezi az akupunktúra rendszere és az oralakupunktúra mikroszisztémája.
Vajon van-e összefüggés a páciens bal felsõ hatosának granulomás folyamata és a krónikus térdfájdalma között? Vagy, a metszõfogak parodontózisa összefüggésbe hozható-e az állandó vesekõ problémákkal. Ilyen és hasonló kérdések rendszeresen felvetõdhetnek a napi fogászati praxisban.
A választ az akupunktúrás csatorna hálózat, az egyes kivetülési területek, és az un. csatornatünetek ismerete adja. Ennek alkalmazása azonban hosszú elõtanulmányokat igényel, évek alatt sajátítható el, készség szinten. Ezen segít a BioDental, a Dental 4eNet szoftvercsalád kiegészítõ modulja. Segítségével a lexikális adathalmaz egyszerûen megjeleníthetõ, a mindennapi praxisban azonnal alkalmazható, ezzel hatékonyan támogatja a napi diagnosztikus és terápiás munkát.
A nehézfémterhelés komputer segítségével való kiszámítása és dokumentálása, pedig a jövõ preventív fogászati ellátásának alapját képezheti.